murabbitun

murabbitun

Monday, 12 January 2015

Da Real Teamwork

Teamwork.
Pada saya asasnya ialah kepercayaan dan kesetiaan,
Kerana ia merupakan sebuah hubungan.
Hubungan kerja lah, bukan hubungan lain2.
***
Mudah ja,
Apabila kita bekerja as a team, ketika agihan tugasan, kita perlu percaya dengan semua partner tugasan kita.
Percaya yang dia boleh lakukannya, walaupun pertama kali bekerja dengannya,
Percaya dia juga buat sehabis baik, walaupun dia selalu 'ting tong',
Percaya yang di juga commit seperti kita commit.
Manakala apabila diberi tugasan, kita perlu setia untuk laksanakan ke akhirnya.
Setia walaupun due date kerja lewat, at last siapkan jugak, bukan terbengkalai,
Setia untuk hadir mesyuarat, walaupun lambat sampai,
Setia sehingga ke akhirnya, buat kerja sampai habis, bukan tarik diri.
Banyak lagi contoh, bukan ini ja.
***
Kesimpulannya,
Work as a team, kita akan gembira. *senyum sikek
Takla stress. Takla nak mengamuk tak tentu pasal.
Sebab kita tahu, kita ada team yang percaya dengan kebolehan kita, dan setia bersama sehingga ke garisan akhir.
Paling best, kita tahu kalau kita tak sempat siapkan task, team members akan backup dan begitulah sebaiknya. * sengeh sikek
Mungkin terlalu ideal, sebab memang ia mengambil proses yang sangat lama.
Memang takkan dapat teamwork yang best sebab diri sendiri pun ragu dengan team sendiri.
Piraahhh!
Satu lagi,
Kalau nak sukat hubungan teamwork tu real ke fake,
Tengok.....hati awak semua lah, ikhlas ke tak. I pun tak reti nak sukat macamana. Haha.
***
Praktis,
Percaya dan Setia.

Thiqah dan Amanah.

:) 

AfNadz Hanif
7 Januari 2015
9:50 malam